cinemaniacs.gr

Η “σωστή” σειρά για να δείς τις 23 ταινίες Marvel (Μέρος 2ο)

Η “σωστή” σειρά για να δείς τις 23 ταινίες Marvel (Μέρος 2ο)

       13. Avengers: Age of Ultron (διαδραματίζεται το 2015)

Όταν ο Tony Stark ξεκινάει ένα αδρανές πρόγραμμα διατήρησης της ειρήνης , τα πράγματα πάνε τρομερά στραβά αναγκάζοντας την άμεση επανένωση του με τον Thor ,τον Hulk (Mark Ruffalo) και τους υπόλοιπους Εκδικητές. Το μέλλον του πλανήτη κρέμεται σε μια κλωστή και η «ομάδα» πρέπει να δώσει το υπέρτατο τεστ σε μια μάχη με τον Ultron, ένα τεχνολογικό τέρας που θέλει να αφανίσει την ανθρωπότητα. Στη διαδρομή αυτής της μάχης γνωρίζουν και τα εξίσου «χαρισματικά» αδέρφια Pietro και Wanda Maximoff.

      14. Ant-Man (διαδραματίζεται το 2015)

Έχοντας εκδιωχθεί από την ίδια του την εταιρεία, ο Δρ. Hank Pym (Michael Douglas) προσλαμβάνει τον ταλαντούχο κλέφτη Scott Lang (Paul Rudd), τον οποίον μετατρέπει σε Ant-Man, προπονώντας τον και εξοπλίζοντας τον με μια «χαρισματική» στολή. Η στολή αυτή του επιτρέπει να γίνεται υπερφυσικά μικρός , υπερφυσικά δυνατός και να μπορεί να ελέγχει έναν στρατό από έντομα. Ο ήρωας μινιατούρα έχει σαν αποστολή να αποτρέψει ον αντίζηλο του Δρ. Pym , γνωστό ως Yellowjacket ,από το να τελειοποιήσει αυτή την τεχνολογία και να την χρησιμοποιήσει για κακό σκοπό.

     15. Captain America: Civil War (διαδραματίζεται μεταξύ Ultron & Infinity War)

Οι πολιτικές πιέσεις οδηγούν στη δημιουργία ενός συστήματος λογοδοσίας για την περίπτωση που οι πράξεις των «Εκδικητών» οδηγούν σε  παράπλευρες απώλειες. Αυτό τον νέο δεδομένο προκαλεί την διάσπαση των μελών τα ομάδας των υπερ-ηρώων, μιας και ο Captain America υποστηρίζει ότι πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητοι στο να υπερασπίζονται την ανθρωπότητα, χωρίς πολιτική επίβλεψη. Από την άλλη ο Iron Man διαφωνεί μαζί του και υποστηρίζει την άποψη της κυβέρνησης. Η κόντρα κλιμακώνεται μεταξύ των 2 ηρώων και φτάνει η στιγμή που οι Black Widow  και Hawkeye πρέπει να διαλέξουν «στρατόπεδο».

     16. Spider-Man: Homecoming (διαδραματίζεται μεταξύ Civil War & Infinity War)

Κατενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους «Εκδικητές» ο νεαρός Peter Parker επιστρέφει στο σπίτι του όπου ζει με την θεία του May. Υπό την επίβλεψη του μέντορά του Tony Stark, ο Parker αρχίζει να «συνηθίζει» την νέα του ταυτότητα ως  as Spider-Man. Προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινή του ρουτίνα , ενώ συνεχώς σκέφτεται ότι πρέπει να αποδείξει ότι είναι ένας σημαντικός  υπερ-ήρωας. Σύντομα θα δοκιμαστούν οι δυνάμεις του κόντρα στον κακό Vulture ο οποίος απειλεί οτιδήποτε αγαπάει ο Peter.

     17. Doctor Strange (διαδραματίζεται το 2016)

Η ζωή του Δρ.Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) αλλάζει άρδην όταν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα χάνει τον απόλυτο έλεγχο των χεριών του. Όταν πλέον δεν βρίσκει γιατρειά μέσω της κλασικής ιατρικής, ψάχνει θεραπεία και ελπίδα σε ένα νέο μυστηριώδη κόσμο. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτός ο κόσμος είναι σε συνεχή μάχη με σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα. Πλέον ο Δρ. Strange πρέπει να διαλέξει μεταξύ της ζωής του καταξιωμένου γιατρού ή της υπεράσπισης του κόσμου ως ο δυνατότερος «Μάγος» εν ζωή.

     18. Black Panther (διαδραματίζεται το 2017)

Μετά τον θάνατο του πατέρα του , ο T’Challa επιστρέφει στη πατρίδα του , την Αφρικανική χώρα  Wakanda ώστε να στεφθεί ως νέος βασιλιάς της. Όταν ένας παντοδύναμος εχθρός επανεμφανίζεται ο  T’Challa ως  Black Panther «δοκιμάζεται» έντονα σε μια μάχη που θέτει σε κίνδυνο την τύχη της χώρας του αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Αντιμέτωπος με την προδοσία και τον κίνδυνο, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συσπειρώσει τους συμμάχους του και να «απελευθερώσει» την πραγματική δύναμη του Black Panther ώστε να νικήσει τους εχθρούς του και να σώσει τους δικούς του ανθρώπους.

     19. Thor: Ragnarok (διαδραματίζεται μεταξύ Ultron & Infinity War)

Εξόριστος την άλλη άκρη του Γαλαξία , ο ισχυρός Thor έρχεται αντιμέτωπος σε μια θανατηφόρα μονομαχία με τον Hulk, πρώην σύμμαχο του και συν-Εκδικητή. Η αναζήτηση του Thor για επιβίωση τον οδηγεί σε μια μάχη με τον χρόνο όπου θα πρέπει να αποτρέψει την πανίσχυρη Hela από το να καταστρέψει τον πλανήτη του Asgard.

    20. Avengers: Infinity War (διαδραματίζεται το 2017)

Ο Iron Man, ο Thor, ο Hulk και οι υπόλοιποι «Εκδικητές» ενώνονται και πάλι ώστε να αντιμετωπίσουν τον μέχρι τώρα δυνατότερο εχθρό τους , τον μοχθηρό Thanos. Ο Thanos έχει ως απώτερο σκοπό να μαζέψει και τους 6 Λίθους της Αιωνιότητας και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις τους ώστε να «δημιουργήσει» την δική του πραγματικότητα στο Σύμπαν. Η μοίρα του Πλανήτη είναι πιο αβέβαιη από ποτέ μιας και οι «Εκδικητές» δείχνουν να χάνουν αρχικά αυτή την δύσκολη μάχη.

    21. Ant-Man and The Wasp (διαδραματίζεται μεταξύ Infinity War & Endgame)

Ο Scott Lang «παλεύει» με τις συνέπειες της επιλογής του να είναι παράλληλα υπερ-ήρωας και πατέρας. Όταν τον πλησιάζουν η Hope van Dyne και ο Dr. Hank Pym, θα πρέπει για ακόμη μια φορά να «βάλει» την στολή του Ant-Man και να πολεμήσει στο πλευρό της Wasp. Στη επείγουσα αυτή αποστολή τους ανακαλύπτουν κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος καταλήγοντας σε μια επική μάχη με έναν νέο εχθρό.

    22. Avengers: Endgame (διαδραματίζεται μεταξύ 2017– 2021)

Όντας «ανεμοδαρμένος» στο διάστημα , χωρίς τροφή και νερό ,ο Tony Stark στέλνει ένα μήνυμα στην σύζυγο του Pepper ενώ το οξυγόνο του τελειώνει. Εν τω μεταξύ οι εναπομείναντες «Εκδικητές» Thor, Black Widow, Captain America και Hulk ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο ώστε να φέρουν «πίσω» τους ηττημένους συμμάχους για μια – επικών διαστάσεων – μάχη με τον Thanos, τον μοχθηρό ημίθεο που απειλεί τον πλανήτη και ολόκληρο τον Γαλαξία.

   23. Spider-Man: Far From Home (διαδραματίζεται μήνες μετά το Endgame)

Οι διακοπές του Peter Parker στην Ευρώπη παίρνουν μια απρόσμενη τροπή , όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Nick Fury στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και του αναθέτει μια αποστολή. Ο πλανήτης κινδυνεύει όταν εμφανίζονται από μια «τρύπα» του Γαλαξία , 4 πλάσματα τα οποία αντιπροσωπεύουν  τα στοιχεία της φύσης , την Γη, τον αέρα, το νερό και την φωτιά. Ο Parker σπεύδει ως Spider-Man στο πλευρό του Fury και του υπερ-ήρωα Mysterio ώστε να αποτρέψει αυτές τις 4 φονικές οντότητες να σπείρουν το χάος και την καταστροφή στον πλανήτη.

 

Πηγή: https://www.rottentomatoes.com