cinemaniacs.gr

10 ταινίες Wolverine και πώς να τις δείς!

10 ταινίες Wolverine και πώς να τις δείς!

Ο Χιού Τζάκμαν αποδείχτηκε περίτρανα ως ο καταλληλότερος ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον ιδιόρρυθμο ήρωα της Marvel , Wolverine για σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια. Η αρχή έγινε το 2000, μίας και τότε ξεκίνησε το Κινηματογραφικό Σύμπαν των X-Men με τον “Logan”(aka Wolverine) να συμμετέχει σε 10 ταινίες, αποκτώντας μάλιστα και την δική του Τριλογία ταινιών.

Εδώ λοιπόν θα δείτε μια σύντομη παρουσίαση όλων των ταινιών στις οποίες εμφανίστηκε ο Wolverine ακολουθώντας την σωστή χρονολογική σειρά των γεγονότων, ώστε να καταλάβετε καλύτερα τόσο το τι συνέβη στη ζωή του Logan με το πέρας των ετών όσο και γιατί είχε αυτή την «ιδιόρρυθμη» συμπεριφορά.

  1. X-Men: First Class (2011)

Σε αυτή την ταινία ο Wolverine κάνει ένα πολύ σύντομο πέρασμα (=cameo), σχεδόν κωμικό, το οποίο όμως αρκεί ώστε να βοηθήσει στην κατανόηση των μελλοντικών γεγονότων που αφορούν τον ίδιο αλλά και τους υπόλοιπους X-Men. Η ταινία διαδραματίζεται το 1962 όπου οι X-Men προσπαθούν να εμποδίσουν την έναρξη του 3ου Παγκοσμίου πολέμου. Θεωρήθηκε ως μια από τις καλύτερες της “σειράς X-Men” και άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο νέων ηθοποιών στη σειρά ταινιών X-Men.

  1. X-Men: Days of Future Past (2014)

Σε αυτή την ταινία τα γεγονότα που συνέβησαν στην αρχική κινηματογραφική Τριλογία έχουν «διαγραφεί» αφού ο Logan ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και δημιούργησε μια εναλλακτική σειρά γεγονότων ώστε να γλιτώσει τους μεταλλαγμένους από την μαζική εξαφάνιση.

  1. X-Men Origins: Wolverine (2009)

Η ταινία αυτή (η 1η της τριλογίας Logan) εστιάζει στον Wolverine και στη περίοδο που διατηρεί την μνήμη του και το αρχικό του όνομα ως James Howlett. Αρχικά τα νύχια του είναι ακόμη κοκάλινα και διατηρεί μια περίπλοκη σχέση με τον αδερφό του Victor Creed (aka Sabretooth).Στη συνέχεια όμως βλέπουμε πως απέκτησε νύχια από Αδαμάντιο και πως έσβησε η μνήμη του , καταλήγοντας ως Logan.

  1. X-Men: Apocalypse (2016)

Ακόμη ένα σύντομο πέρασμα του Wolverine , ο οποίος είναι απόλυτα μπερδεμένος και θυμωμένος αμέσως μετά την απόδραση του από το πρόγραμμα Weapon X με την Jean Grey να προσπαθεί να επαναφέρει την μνήμη του. Αγαπημένη εμφάνιση για τους θαυμαστές του Logan μιας και τα πράγματα γίνονται μεν περίπλοκα αλλά και εξίσου ελκυστικά.

  1. X-Men (2000)

Η πρώτη (βάσει κυκλοφορίας) ταινία X-Men , βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία κόμικς γεμάτη προσδοκίες και απαιτήσεις από τους φαν του είδους αλλά και από τους κριτικούς. Η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που επέτρεψε εύκολα την δημιουργία πολλών sequels και την καθιέρωση του Wolverine ως έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες. 

  1. X2 (2003)

Για πολλούς το X2 ήταν η καλύτερη «μεταφορά» των X-Men στη μεγάλη οθόνη, με το καλύτερο καστ ηθοποιών όπως οι Πάτρικ Στιούαρτ, Σερ Ιαν ΜακΚέλεν, Χάλι Μπέρι και φυσικά τον Χιου Τζάκμαν να ενσαρκώνουν επάξια τους γνωστούς ήρωες.

Σε ακόμη μια ταινία ο Wolverine ψάχνει στοιχεία σχετικα με το παρελθόν του ενώ παράλληλ ασωζει την ζωή του Προέδρου των ΗΠΑ από τον Nightcrawler.

  1. X-Men: The Last Stand (2006)

Το τρίτο μέρος της αρχικής τριλογίας Χ-Μεν δεν θεωρείται ως επιτυχία αλλά είναι χρήσιμο για την λογική σειρά των γεγονότων, ιδίως σε ότι αφορά τον Logan. Σε αυτή την ταινία οι μεταλλαγμένοι χωρίζονται σε 2 στρατόπεδα με επικεφαλείς τους Magneto και Καθηγητή X αντίστοιχα και μάχονται στο «όνομα» της θεραπείας των μεταλλάξεων.

  1. The Wolverine (2013)

Η δεύτερη ταινία της ατομικής τριλογίας των ταινιών Logan, βρίσκει τον ήρωα πιο απομονωμένο από ποτέ. Ο μοναχικός Wolverine, ταξιδεύει στην Ιαπωνία ώστε να αντιμετωπίσει το παρελθόν του σε μια ταινία με έντονες σκηνές δράσης του ήρωα και ίσως την καλύτερη της Τριλογίας του.

  1. Deadpool 2 (2018)

Η εμμονή που έχει ο Deadpool με τον Wolverine είναι γνωστή ακόμη και στις πέτρες, επομένως μια κωμική αναφορά στην κόντρα τους ήταν απαραίτητη στους τίτλους τέλους της ταινίας με τους Χιου Τζακμαν και Ράιαν Ρέινολντς να θυμίζουν περισσότερο κωμικούς παρά σούπερ-ήρωες.

10. Logan (2017)

Η τελευταία εμφάνιση του Wolverine όπως τον έχουμε συνηθίσει, στην 3η και τελική πράξη της Τριλογίας του, η οποία διαδραματίζεται το 2029 με ένα πλέον γερασμένο και πιο ήρεμο ήρωα. Εξαιρετική ταινία που έδωσε στον Χιού Τζάκμαν την ευκαιρία να «αποχαιρετήσει» τον χαρακτήρα που τον έκανε γνωστό , με τον τρόπο που του άξιζε.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Κινηματογραφικό Σύμπαν των X-Men δεν θα είναι πλέον το ίδιο χωρίς τον μονίμως θυμωμένο και οξύθυμο ήρωα που λατρέψαμε…

 

 

Πηγή : https://screenrant.com